vineri, 16 aprilie 2010

Cate ceva despre ikariam

Cel mai important!
Ikariam este un joc on-line de strategie ceea ce inseamna ca se joaca in timp real si ca trebuie sa stai ceva ore in fata calculatorului daca vrei sa contezi. Contul se formeaza in timp si cu multa rabdare. De asemenea, retineti ca e un no-ending game, si ca niciodata nimeni nu va poate distruge nimic din oras. Doar va poate jefui si omori armata. Dar resursele le faceti din nou, armata se reface, nu poate sa va cucereasca ca in alte jocuri.
INSA daca nu stiti regulile jocului, veti deveni ferma, adica veti fi atacat nostop si nu veti fi lasati sa va dezvoltati.


Tineti cont de


I – Cercetarea – fara a cerceta sunteti morti aproape... de aceea alocati timp si resurse cercetarii. Investiti cristalul in academii si ateliere (militar: sa aveti trupe upgradate la maxim pt a face fata cu brio atacurilor iar cercetare pt a scadea costurile la intretinere -cititi ce scrie la academie, la decrierea cercetarilor).
II. Dezvoltarea – Pana nu ajungeti la un scor decent, cu economie matura, nu veti putea face fata razboaielor. De aceea, va concentrati pe economie si militar faceti doar defence. (phalanx la maxim). Aruncatorii cu prastia nu sunt buni pentru ca mor foarte usor, chiar daca atacati pe unu cu 2 aruncatori cu prastia si el are doar zid si nu are armata, acestia vor muri. Doar phalanxul nu pateste nimic Trebuie sa aveti obligatoriu macar o nava in port, aceasta incetineste atacul pentru ca daca sunteti atacati de pe alta insula, mai intai trebuie sa distruga nava si apoi sa vina cu trupe.
Dezvoltarea: recomand capitala pe insula de marmura.
Colonii necesare:
- colonie pe vin pentru 4 orase e sufficient
- 1 colonie pe sulf pentru tot contul e suficient.
- 1 colonie pe cristal...dar nu e urgenta. Restul .. marmura.. marmura.. marmura..
NU UITATI: incercati sa va faceti coloniile cat mai aproape una de alta. Daca sunt la distanta... mai tarziu veti fi prada sigura. Ideal, toate cooniile de marmura pe aceeasi insula, si celelalte chiar langa. Nu uitati de minunile de pe insule. Templele functioneaza, dar minunile nu, deci nu donati aur la minuni.
Cititi tot ce scrie la minuni la Ajutor. Cele mai bune sunt primele 4, de crestere a productiei.


Ce trebuie sa aveti in orase:


E obligatoriu sa construiti Presa de vin in toate orasele, reduce consumul de vin. Beneficiile oferite de ea si costul ei mic o sa-si dovedeasca utilitatea. Veti putea sa o construiti abia dupa ce cercetati Podgoria.


Intr-un oras sunt 15 spatii de construit.
Cladirile obligatorii sunt:
1. Zidul 2. Portul militar 3. Portul commercial 4. Primaria
5. Palatul 6. Taverna 7. Muzeul 8. Cazarma 9. Magazie10. Ascunzatoare


Deci mai aveti 4 locuri libere + 1 dupa ce cercetati birocratia In functie de resursele oferite de insule puteti sa construiti:
Pe insula cu cristal
1. Academia - foloseste cristal pentru accelerare
2. Atelierul - upgradare armata folosind cristal, se poate demola cand veti termina totul de upgradat, dar totul chiar si ceea ce nu ati cercetat.
3. Sticlarie - de marire a extragerii cristalului
4. Opticianul - de scadere a consumului de crIstal


Doar aici sa aveti atelierul. E de preferat sa nu fie capitala aici. deoarece aceste 4 cladiri lucreaza foarte bine impreuna, opticianul scade foarte mult costurile cristalului la cercetarile de la academie, la upgradarile de la atelier, la materialele pentru marirea academiei si la crearea de medici. Cladirea sticlarului mareste foarte mult productia de cristal. De exemplu la nivelul 14 al claririi sticlarului extrageti cu 30% mai mult cristal. La nivelul 20 al opticianului, necesarul de cristal scade cu 21%. Aici trebuie sa mariti cel mai mult academia.


Pe insula cu vin
1. Vinificator - de marire a extragerii vinului
2. Casa padurarului - de marire a extragerii lemnului
3. Punct de negot sau Ambasada (ambasada o puneti doar in capitala sau in alt oras in care aveti loc)
4. Academia
Vinificatorul creste foarte mult nivelul de vin extras. Astfel la nivelul 13 creste cu 28% productia de vin. Casa padurarului e la fel de ieftina, iar lemnul devine foarte valoros, la nivelul 5 creste cu 12% productia de vin, iar la nivelul 11 cu 24%.


Pe insula cu marmura
1. Cariera de piatra - de marire a productiei de marmura
2. Biroul arhitectului - de micsorare a necesarului de marmura
3. Atelierul tamplarului - de reducere a necesarului de lemn sau Casa padurarului - de crestere
4. Punctul de negot sau Academie sau ambasada


Pe insula cu sulf
1. Turnul alchimistului - de marire a productiei de sulf
2. Casa padurarului, Atelierul tamplarului sau Fabrica de munitie de scadere a necesarului de sulf
3. Academia
4. Punctul de negot sau Ambasada


Fabrica de munitie e buna pentru cei care lupta, dar e buna mai ales pentru jucatorii avansati, nu e utila incepatorilor. Atelierul tamplarului este buna pentru avansati si incepatori, pentru ca scade foarte mult necesarul de lemn, chiar si la crearea soldatilor si navelor, nu numai la cladiri.


Cladirile de scadere a necesarului anumitor resurse sunt mai scumpe decat cele de marire a productiei si nu isi dovedesc utilitatea decat dupa un timp, cand aveti cel putin 90.000 puncte, ele va ajuta la marirea unor cladiri foarte scumpe. Deci la inceput va recomand sa construiti cladirile de marire a productiei.


Singura cladire de scadere a necesarului resurselor care este mai ieftina este Presa de vin, dar o puteti avea doar dupa ce cercetati si dureaza destul de mult pana atunci. Ea trebuie sa fie construita in toate orasele.


In capitala sau pe niste colonii puteti sa aveti mai multe magazii, dar dupa un timp trebuie sa le darmati, depinde si ce doriti sa faceti si va recomand sa le faceti doar daca sunteti atacat tot timpul si doar daca sunteti la inceput.
Cladirile de crestere a productiei si de scadere a productiei au efect doar in orasul in care sunt construite.


Ordinea in care le faceti ... depinde de fiecare...
Ideal sa pastrati o proportie. Ridicati primaria, cu un nivel, trebuie sa va faceti si ascunzatoarea sa nu puteti fi spionat, si taverna sau muzeu, sa puteti avea satisfactie. Apoi bineinteles ca o cazarma de lvl minim 4 e necesara pentru a putea antrena phalanx, si sa nu uitam de cladirile care cresc productia. Important: niciodata sa nu aveti coruptie. Altfel.. ajungeti la sapa de lemn. Mariti mai intai palatul la nivelu 2 de exemplu si resedintele guvernatorilor tot la 2 si apoi faceti colonia noua. Deci resedintele guvernatorilor trebuie sa fie la acelasi nivel cu palatul, asa nu veti avea coruptie.


Cladiri mai mari inseamna productivitate mai mare, nu conteaza felul ei (de exemplu cazarma mai mare – antrenezi trupe mai repede, atelier mai mare – angajezi cercetatori mai multi, cariera mai mare - extragi mai multa marmura)


5. Militar: Naval: aici .. pentru inceput sa aveti cate o nava in fiecare port, si in rest, multe nu va permiteti. Mai bine lasati partea navala pentru cand ajungeti mai mari. Va aparati terestru daca e cazul si pt a evita situatiile neplacute nu dati ocazie altor jucatori sa va spioneze (ascunzatori cat mai mari pline de spioni)
,Terestru: phalanx e la putere. Va faceti phalanx si incercati sa va aparati. In limita aurului disponibil, bineinteles. In mod nomal, ikariam este facut ca un user sa nu poate fi jefuit constant daca el stie sa se apere. Recomand ca armata principala sa fie pe un oras, acolo unde aveti si majoritatea resuselor De preferat la jumatatea distantei intre insule Cresteti numarul phalanxilor iar daca va faceti si ziduri, defence-ul e tot mai bun. Exemplu: la un defence de 100 phalanx, cu zid lvl 10, atacatorul ar avea nevoie de vreo 300-400 tragatori sa poata sa jefuiasca ceva. Si chiar daca ar jefui ar avea pierderi enome, si nu i se merita


Jafuri: sa nu uitam ca trebuie sa jefuiti cate ceva... ba chiar mult.. cat mai mult.. toata ziua dk se poate


Daca tot suntem la capitolul militar sa vedem cum putem folosi prastiorii...


facem 200 prastiori
avem 200 tragatori.
intr-un oras atacam cu cei 200 prastiori. (un atac fals cum ar veni)
in orasul de baza atacam cu 200 puscasi.
ce rezolvam:
atacatorul chiar daca e on-line... nu va sti unde sa se apere... pentru ca el tot ce vede este :
200 unitati ataca orasul... x.
pierderea noastra: 200 prastiori - infima parerea mea.


ATENTIE - NU ATACATI UN JUCATOR CU CARE AVETI TRATAT CULTURAL


Daca jefuiti un oras cu care aveti tratat cultural, satisfcatia populatiei pe fiecare din cele 5 colinii s-a prabusit, timp de 4 ore, pana la un nivel de -2100/-2400, functie de dezvoltarea fiecareia
Solutia este sa intrati la muzeu si sa rupeti tratatul sa il respingeti.
FITI ATENTI INTOTDEAUNA LA CE FACETI!


Site-uri utile
http://ikariamlibrary.com
Aflati mai multe detalii despre coloniile unui anumit user aici, punctaj, timp de calatorie intre insule etc la http://ikariam.ogame-world.com/suche.php?view=suche_stadt&land_i=1


Simulator de batalie:
http://ikariamlibrary.com/?content=IkaFight





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu